Listeria Test

Listeria Test

Listeria har igennem flere år været en udfordring for mange virksomheder. Bakterien har været skyld i mange tilbagetrækninger og der har også været flere tilfælde, hvor bakterien har gjort forbrugere syge. Derfor er det særligt vigtigt at man i de virksomheder, hvor Listeria kan forekomme, har et fungerende program til egenkontrol med gennemtænkte risikovurderinger og værktøjer, som kan teste og finde bakterien.

Hos Food Diagnostics har vi flere værktøjer, som kan finde Listeria i miljøet, i råvarer og i færdige produkter.

Listeria miljøprøver

I miljø har vi udover almindelige vatpinde, svampe og klude, flere spændende produkter som allerede efter 24-48 timer kan påvise tilstedeværelsen af Listeria.

Produkterne hedder Insite Listeria og SwabSURE ListeriaP. Det er specielle rør med svabere, som efter prøveudtagning på overfladen, inkuberes i varmeskab eller varmeblok og derefter skifter farve hvis bakterien er til stede. Begge produkter er nemme at bruge og simple at aflæse.

Ønsker man en mere specifik påvisning, kan vi tilbyde Insite L.mono Glo, som også er en miljøprøve. Efter inkubering kan Insite L.mono Glo påvise Listeria species og Listeria monocytogenes.

Listeria produktanalyser

Til produktanalyser har vi blandt andet de populære RAPID´L.mono plader, som er en hurtig mikrobiologisk metode. Efter blot 24 timers opformering, kan resultatet let aflæses på pladen, som detekterer for Listeria mono.

Listeria test til laboratoriet

Et kit til PCR er iQ-check Listeria mono II og iQ-check Listeria spp., som giver svar på 24 timer om prøven er positiv. Ud over selve PCR kittet, kan vi også tilbyde alt tilhørende plastik og udstyr til at udføre analyser.