da is se

Måske verdens mest hygiejniske skærebræt?

Når man som produktion eller produktionskøkken arbejder med fødevare, skal hygiejnen altid være i top. Hvis hygiejnen er i top, vil fødevarerne have længere holdbarhed, samtidig med at risikoen for at kontaminere sine fødevare med farlige bakterier mindskes.

Områder hvor man typisk sætter ind for at højne hygiejnen er blandt personalet, vedligeholdelse af faciliteterne, samt hvor fødevaren bliver behandlet, forarbejdet, pakkes og har direkte kontakt med overflader, såsom skærebrætter, bakker, kasser, stålborde m.m.

Skærebrættet er en af de rigtig store syndere i produktioner og køkkener, da skærebrætter typisk er produceret af materialet polyethelene (PA). Materialet er meget blødt, hvilket resulterer i dybe ridser hvor farlige bakterier frit kan leve. Skærebrætterne kan blive misfarvede, lugte og blive skæve ved høje vasketemperaturer. En meget hyppig udskiftning er altså nødvendig for at opretholde en fornuftig hygiejne, da skærebrætterne typisk ikke kan vedligeholdes.

Det findes der nu en løsning på – Setta PRO CHEF!
Setta Pro Chef serien er lavet af 100% rent settanite og kommer i HACCP’s internationale farvekoder, som ses på billedet nedenfor.

Når man arbejder med knive på et materiale som settanite, vil man opleve at knivene ikke sløves lige så hurtigt, som når de bruges på traditionelle skærebrætter, da et snit kun kommer 5-10 micron ned i skærebrættet. Derfor vil ridserne være så fine og små, at skidt og partikler ikke kan aflejres. Derfor bliver skærebrætterne ikke misfarvede, de kommer ikke til at lugte og kan med en tur i opvaskeren bruges på ny, helt uden bekymring for om bakterier har kunne overleve og aflejre sig i ridserne på skærebrættet.

Settanite er varme resistent, og skærebrættet bliver derved ikke skævt i opvaskeren. Pro Chef serien fra Setta er Kosher og Halaal akkrediteret som det eneste i verden. Derudover har Pro Chef serien modtaget FHW prisen (International Food Hospitality World) i 2014 som bedste produkt.

Med tiden vil skærebrættet selvfølgelig blive mere og mere ridset efter brug, men dette giver ikke de store udfordringer. Skærebrættet er nemlig gennemfarvet og kan blot slibes med sandpapir. Så vil man stå tilbage med et skærebræt som fremstår som nyt med en fuldstændig glat overflade. Det er altså et skærebræt, som kan holde i rigtig mange år.

Skærebrættet findes som standard i 2 forskellige størrelser, men laves også efter specialmål, fx til stålborde med plads til integreret skærebræt eller køkkener hvor skærebrættet skal have en helt speciel form.

 

Setta Skærebræt

 

ISO SCS Certified Greenguard NFS